8.00 - 18.00 022 777 860, 0697 55 795 Chişinău, bd. Dacia, 53/2

Prezentare Liceu

BINE AŢI VENIT!

Liceul ”ELITEX” este o instituţie de învăţământ privat, înregistrată la Camera Înregistrării de Stat şi autorizată de către Ministerul Educaţiei. 

Instituţia activează în baza Licenţei  Nr. 035664, eliberată de Camera de Licenţiere având ca gen de activitate organizarea şi gestionarea învăţământului preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Instituţia noastră îşi are sedii în oraşul Chişinău, bd. Dacia, 53/2 şi în oraşul Bălţi, str. Aerodromului, 14, în zone liniştite, ferite de trafic, poluare fonică şi atmosferică, împrejmuite de zone verzi.MESAJUL DIRECTORULUI
Directorul Liceului „ELITEX”


Energică şi ambiţioasă. Îndrăgostită pînă peste cap de meseria sa, despre care ar putea vorbi ore în şir. Sigură de propriile forţe în realizarea celui mai mare vis al său, cel de a construi o instituţie model, cu care nu ar putea concura renumite licee din ţară, dar şi de peste hotarele ei. Cu puternice principii de viaţă, dar şi cu mari rezerve de dragoste, care sînt împărţite în egală măsură sutelor de discipoli şi celor de acasă. Aşa am cunoscut-o noi pe Tatiana Calistru, directoarea unuia dintre cele mai prestigioase licee din Moldova.


Doamnă Calistru, ce este totuşi Liceul ,,ELITEX” – o afacere sau un proiect de suflet?


Despre ce fel de afacere putem vorbi în condiţiile în care lucrezi fără profit? Sigur că este un proiect de suflet, un vis pe care l-am realizat trecînd prin mari greutăţi. Dar nu regret, fiindcă fiecare om e dator să-şi urmeze visul, ca să se poată bucura de ceea ce-i oferă viaţa şi să se poată mîndri că n-a trăit în zadar.


Nu v-a speriat concurenţa? Pe ce aţi mizat atunci cînd v-aţi propus să realizaţi acest proiect?


Ne-am dorit să construim o altfel de instituţie de învăţământ. Liceul ,,ELITEX” este o instituţie modernă, clădită cu har şi dăruire, pe valori care folosesc şi plac tuturor: încrederea, onestitatea, competenţa, performanţa, curajul acţiunii civice. Este un vis realizat dintr-un motiv profund – dragostea pentru aurul cel mai de preţ (aurul cenuşiu) şi pentru nestematele care sînt copiii noştri – de azi, de mîine şi dintotdeauna. Liceul nostru oferă elevilor un mediu ambiant plăcut, asemănător celui familial. Am mizat doar pe oameni tineri, care ocupă funcţii de conducere şi care au o creativitate de invidiat. Profesorii care ajung să fie angajaţi la ”ELITEX” au o pregătire profesională foarte bună, dar şi capacităţi deosebite în ceea ce priveşte relaţiile interumane.


Am optat pentru aceea ca elevii noştri să aibă posibilitatea să studieze, pe lîngă disciplinele cuprinse în programul şcolar obligatoriu, o serie de cursuri opţionale printre care: limbi moderne (engleza, franceza, germana), informatica, dansuri populare şi moderne, teatru şi pictură, pian. În aşa mod elevii au posibilitatea să-şi descopere propriile talente.

În plus, ”ELITEX” îşi deschide uşile şi pentru copiii de vârstă preşcolară, care beneficiază de condiţii deosebite.


Cum arată orarul zilnic al unei directoare?


Foarte încărcat. Realizând că un bun manager ziua întreagă, anul întreg, chiar viaţa întreagă trebuie să stea la straja succeselor instituţiei sale, practic, trăiesc doar cu grijile şcolii mele iubite. Încerc să rezolv singură toate problemele, să soluţionez neînţelegerile, să iau decizii. Mă strădui să menţin o atmosferă de lucru destinsă, încurajez oamenii să aibă mentalitate de creatori, nu de funcţionari, discut cu elevii, cu părinţii acestora, alerg prin instanţe şi mai fac şi multe altele…


Cum aţi început cariera şi cât de mult v-a susţinut familia în realizarea visurilor?


Cariera mi-am început-o în calitate de învăţătoare la clasele primare. Nu ştiu ce poate fi mai frumos decât să fii înconjurat de copii. Iar familia m-a sprijinit în toată activitatea mea. Cele două fiice, Caleria şi Cristina, îmi sunt mereu alături, mă susţin şi mă ajută în toate pornirile mele. Deja de câţiva ani s-au implicat şi ele în rezolvarea diverselor probleme ale liceului.


Ce principii nu încălcaţi niciodată în afaceri?


Cel al integrităţii, care înseamnă respectarea promisiunilor făcute. Procedez aşa, deoarece ştiu că nimic nu întăreşte încrederea mai bine decît respectarea promisiunilor făcute.

În afară de aceasta, îmi conduc instituţia cu onestitate şi respect drepturile omului şi interesele angajaţilor mei, cât şi ale tuturor celor cu care colaborez.


Cum aţi defini femeia de afaceri de astăzi?

Inteligentă, tenace, bine pregătită profesional, cu capacităţi de analiză şi recunoaştere a obstacolelor ce îi stau în cale. Creativă, serioasă, comunicativă, cooperantă, informată, curajoasă, diplomată, pozitivă, care are multă încredere în sine.


Ce lecţii v-a oferit viaţa?


Cineva spunea că viaţa e o piesă de teatru şi nu contează cât timp o joci şi în ce mod. Omul a fost creat pentru a-şi pune un scop şi a tinde să-l realizeze. Ce poate fi mai enigmatic şi mai frumos decât să ştii că ai pentru ce trăi, că undeva, aproape sau departe, te aşteaptă împlinirea? Cred că aceasta e cea mai de valoare lecţie, care îţi asigură victoria în tot ceea ce-ţi propui.


Ce înseamnă pentru dumneavoastră prietenii?


Prietenii înseamnă cel mai mare dar pe care îl poate avea fiecare dintre noi. Înseamnă oamenii în preajma cărora poţi gândi cu voce tare, care sunt lîngă tine când ai nevoie de cineva să te asculte, să te sprijine. Celebrul Cicero spunea că “a scoate prietenia din viaţă, e ca şi cum am scoate soarele din lume”.


(VIP MAGAZIN )